FødevareWatch

Nyt højdepunkt for Danish Crown-producenter - største fremgang siden 2001

Danish Crown hæver i denne uge noteringen til sine svineproducenter med hele 70 øre pr. kilo. Det er den største stigning i 18 år, men der er stadig et stykke op til tidligere tiders priser.

Foto: Ritzau Scanpix/Morten Stricker

Kun en uge efter at Danish Crown sidste gang meldte om stor fremgang i prisen, som koncernen giver for sine råvarer hos andelshaverne, er der igen godt nyt til landmændene.

Hele 70 øre pr. kilo hæver Danish Crown nu prisen med, og så stor en opjustering har koncernen ikke givet siden marts 2001, fremgår det af en meddelelse fra koncernen.

"Markedet for europæisk grisekød er simpelthen eksploderet. Efterspørgslen overstiger i dén grad udbuddet, og derfor stiger priserne markant lige nu. At det overhovedet kan gå så hurtigt, skyldes blandt andet, at vi kommer fra et meget lavt niveau. I næste uge stiger noteringen til 10,30, men det er altså ikke engang to år siden, vi havde en notering på 11,60. Så det er i højere grad stigningernes størrelse, der er usædvanlige set med danske øjne, end det er den pris, vi betaler til landmændene," udtaler Lars Albertsen, global salgsdirektør i Danish Crown.

Som nævnt i forbindelse med sidste uges fremgang, så er det meget høj grad den kinesiske efterspørgsel efter kød fra de globale markeder, som driver markedet op.

Salgsdirektøren ser ikke tegn på, at efterspørglsen er toppet, og han forventer fortsat fremgang for prisen på svinekød.

Største fremgang for dansk svinekød siden 2003

Ticans direktør stopper efter 24 år

HKScan vil fritstille 74 medarbejdere i Finland

Danish Crown venter solide prisstigninger efter kinesisk katastrofe

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier