Studerende præsenterer landbrugsmodel med "whiskygrise"

To unge landmænd mener, at historien er med til at sælge kødet og har på den baggrund udviklet ideen om whiskygrisen.  
Foto: Charlotte de la Fuente
Foto: Charlotte de la Fuente

De to unge landbrugsstuderende Jens Bonde og Morten Larsen har udviklet en driftsplan og idé, der går på at fodre frilandsgrise med et restprodukt fra whiskyproduktion. I alt 40-50 pct. af grisenes foder skal være restprodukt.

Det skriver Landbrugsavisen, der også oplyser, at de to har vundet et legat på 10.000 kr. fra Nordea Fonden for ideen.

Ideen blev iværksat for at finde en ny måde at starte en selvstændig gård, uden at det løber op i et tocifret millionbeløb. Whiskygrise-konceptet skal ifølge de to landmænd kunne etableres for højst 1 mio. kr., samtidig med at de i forventer et overskud på 92.000 kr. efter første års produktion.

"Vi besluttede at kigge på, hvad der rører sig. Og alt kød med en historie sælger. Med grisene fandt vi også lynhurtigt en potentiel aftager af kødet," siger Jens Bonde til mediet.

L&F: Danske fødevarer skal være klimaneutrale i 2050

Tican-ejer presset af lave priser

Dansk kæmpelandbrug i Kina har svinepesten tæt på livet

Tican vil ikke sætte konkrete mål for bæredygtighed 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter