FødevareWatch

Eva Kjer indkaldt til hastesamråd i sag om østers

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) har et par måneder kæmpet med flere oppositionspolitikere om implementeringsforløbet i en aftale, der har til formål at støtte op om små muslinge- og østersfiskere i Limfjorden. Nu skal ministeren i samråd.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

De kolde vintervinde, der har blæst mellem fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) på den ene side og oppositionen og Dansk Folkeparti på den anden, er ikke løjet af med ankomsten af februar.

Ifølge Berlingske vil oppositionen indkalde ministeren i samråd om sagen om eventuel forhaling af indførelsen af nye regler, der blandt andet havde til formål at udrydde kvotekongers muligheder inden for muslinge- og østersfiskeriet i Limfjorden. Sagen handler helt kort om, at efter reglerne blev vedtaget i sommer, krævede Dansk Folkepartis Ib Poulsen med egne ord hurtig aktion og implementering, men Eva Kjer Hansen reagerede så sent som i november ved i TV Midtvest at sige, at kritikken om en langsommelig proces var "helt ny" for hende.

"Det er yderst alvorligt, når ministeren antyder, at et flertal i Folketinget ikke har talt sandt, og det vil vi selvfølgelig ikke have siddende på os. Ministeren må rette op på sine anklager mod Folketinget," siger Simon Kollerup, fiskeriordfører i Socialdemokratiet, til avisen.

I et skriftligt svar til Berlingske siger Eva Kjer Hansen:

"Det er et ærgerligt forløb, hvor der er forskellige opfattelser af processen, og derfor ser jeg frem til at få lejlighed til at drøfte sagen med ordførerne på et kommende samråd."

Samrådet afholdes fredag den 8. februar.

Mere fra FødevareWatch

Seafood Danmark holder døren åben for opkøb

Norsk ejer har udstukket ambitiøs vækstkurs for hele koncernen, der samtidig skal strømlines mere, og det danske milliardselskab skal med på farten. Målsætningen er at vokse med både organisk vækst og opkøb som en del af planen, fortæller bestyrelsesformand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier