FødevareWatch

Verdens største lakseproducent vil have nyt navn

Norske Marine Harvest, som for nyligt lukkede et rekordstort tredje kvartal og landede en lukrativ lakseaftale i Kina, vil ikke længere hedde Marine Harvest.

Foto: PR / Marine Harvest

I takt med at salget af laks fortsætter med at stige, kan der ifølge verdens største producent af den lyserøde spise være god mening i at gøre opmærksom på sig selv i alverdens køle- og fryseskabe.

Marine Harvest har i forbindelse med tirsdagens kapitalmarkedsdag netop lanceret et nyt globalt varemærke kaldet Mowi, og det skal i fremtiden også være navnet for den store koncern, der i år regner med at slagte i alt 380.000 ton laks.

"Det er et stort og spændene skridt, som vi tager i selskabet. Gennem Mowi og vores nye mærkevarestrategi kan vi kommunikere, at vi dækker hele værdikæden fra foder til tallerken. Vi ser frem til at annoncere vores nye Mowi-produkter i månederne som kommer," udtaler koncernchef i Marine Harvest, Alf-Helge Aarskog, i en fondsbørsmeddelelse.

Produkterne under Mowi-brandet skal fra start lanceres i det, der benævnes som en række udvalgte markeder, og omdrejningspunktet vil være convenience-produkter.

"Mowi er et godt navn, som reflekterer den grundlæggende ånd, som har udviklet selskabet i de seneste 50 år. Fra den første laks i 1964 er vi vokset til at blive et globalt, helintegreret selskab, som dækker over stamfisk, foderproduktion, opdræt, forædling og salg," udtaler Alf-Helge Aarskog videre.

Den foreslåede navneændring skal godkendes af aktionærerne, og derfor er der i dag blevet indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, hvor man vil behandle forslaget om navneændringen, der skal have effekt fra 1. januar 2019.

Norge eksporterede seafood for 7,8 mia kr i oktober

"Det har været et meget godt kvartal for Marine Harvest"

Verdens største laksekoncern lukker lukrativ kinesisk aftale med Alibaba 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier