FødevareWatch

Sag om falske listeria-attester rammer nordjysk fiskefabrik

TV 2-programmet Operation X handler torsdag aften om, hvordan man i laksevirksomheden Jelex Seafoods har begået dokumentfalsk og forfalsket listeria-attester. Direktøren er blvevet meldt til politiet, og Fødevarestyrelsen mener ikke, at han bør have ret til at drive fødevarevirksomhed.

Laksehandler Jens Elsnab fra virksomheden Jelex Seafood i Hirtshals kommer torsdag aften i den helt store vridemaskine, når han i TV 2-programmet Operation X bliver konfronteret med dokumentation for, at han har benyttet sig af forfalsket listeria-analyse og blandt andet sendt listeria-inficeret laks til en spansk kunde.

Det skriver TV2.dk.

I udsendelsen anklages Fødevarestyrelsen også for at have smølet i sagen, hvor de efter sine første besøg på fabrikken ikke finder dokumentation for at noget ikke skulle være foregået efter reglerne. Efter, TV2-programmet gik ind i sagen, vendte styrelsen tilbage og fandt seks forfalskede analyser, som Jelex Seafood har sendt afsted til kunder i en periode på bare tre måneder i år. 

Sagen er af så alvorlig karakter, at Fødevarestyrelsen har politianmeldt Jelex Seafood for at vildlede kunder og for dokumentfalsk. 

"Vi politianmelder virksomheden og beder politiet om at overveje, om der kan ske ansvarsgennembrud til lederen, og her taler vi om mulig fængselsstraf og mulighed for at vedkommende kan fradømmes retten til at drive fødevarevirksomhed," siger Michael Rosenmark, leder af Fødevarestyrelsens rejsehold til TV2.dk

Kalkunbryst og kylling tilbagekaldes efter bakteriefund

Gojibær bliver kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Håndpillede rejer tilbagekaldes efter fund af listeria

EU-Kommissionen undersøger listeriakontrol efter dansk udbrud

Mere fra FødevareWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier