FødevareWatch

Tørke får Arla til at indføre særlig økopris

Mejerikæmpen Arla indfører differentieret økologisk pris, så tørkeramte landmænd har mulighed for at gøre brug af foder, der ikke er strengt økologisk, mens mejeriproducenten i den anden ende stadig står vagt om de økologiske produkter.

For ikke at sætte sin internationale økologiske vækst over styr, indfører Arla en særskilt økopris til de producenter, der måtte tage dispensationsmuligheder i brug i forbindelse med tørken.

Hvis man som tørkeramt økologisk mælkeproducent gerne vil gøre brug af muligheden for at give husdyrene ikke-økologisk foder, mister man retten til at kunne levere økologisk mælk til Arla og modtage den noget højere betaling for økologisk mælk.

Men i et forsøg på at imødekomme de økologiske producenters kvaler indfører Arla 1. september en differentieret økologisk pris, så økologer, der gør brug af dispensationen, modtager en mælkepris, som ligger tre eurocent under den økologiske afregning.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier