FødevareWatch

Folkebevægelse vil opkøbe gårde: "Vi kalder det en ny form for børneopsparing"

Foreningen Andelsgaarde vil opkøbe mindre gårde og omlægge jorden til bæredygtigt landbrug. "Vi kan ikke længere sidde med korslagte arme og vente på, at politikerne eller et teknologisk fix løser klimakrisen," siger Rasmus Willig, som er medstifter af projektet, der på blot fire måneder har rundet 900 medlemmer. Landbrug & Fødevarer hilser initiativet velkommen.

Foto: Martin Lehmann

For et par år siden var den danske sociolog Rasmus Willig ude for en faldulykke, der gjorde ham sengeliggende i tre måneder. Om dagen, mens familien var af sted, læste han sig ind på den globale klimakrise, et emne, der længe havde trukket i ham, men som hverdagen som lektor, forfatter og familiefar ikke havde tilladt ham at fordybe sig i. Den dystre læsning fik ham til at tænke over, hvordan familien kunne gøre mere for miljøet end at spise økologisk, droppe kødet og sortere affaldet.

"Som så mange andre, der dykker ned i klima- og biodiversitetskrisen, fandt jeg ud af, at landbruget er et godt sted at starte, hvis man vil rette op på de dystre prognoser, vi har for miljøet," siger Rasmus Willig.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier