FødevareWatch

Norsk fiskeriminister centrum i speget sag

Per Sandberg er udover at være norsk fiskeriminister for Fremskrittspartiet også kendt som en af landets førende fremmedkritikere. En ny iransk kæreste og en hemmelig rejse til dennes hjemland har skaffet ministeren tid i de norske mediers søgelys.

Foto: Colourbox

Det er umiddelbart svært for den norske befolkning, efterretningstjeneste og opposition at gennemskue, hvad der er op og ned i sagen om den norske fiskeriminister Per Sandberg, som tilsyneladende har erstattet sine kritiske holdinger til indvandrere fra ikke-vestlige lande med et kærlighedsforhold til den unge, iranske kvinde Bahareh Letnes.

Ifølge Berlingske kredser sagen sig om blandt andet en rejse til Iran, hvor fiskeriministeren fortalte sit ministerium, at han skulle til Tyrkiet, men gennem en kilde fandt den norske ambassade i Teheran ud af, at han befandt sig i Iran sammen med den tidligere Miss Iran.

Efter hjemkomsten har ministeren afleveret sin telefon til den norske udgave af PET, og til Nettavisen.no siger den tidligere efterretningsofficer og nuværende byrådspolitiker Mahmoud Faramand, at han finder det opsigtsvækkende, at ministeren har rejst og tilbageholdt oplysninger, som han har gjort.

"Ud fra et fagligt perspektiv som både tidligere efterretningsofficer og sikkerhedsekspert, synes jeg, det er urovækkende, at Sandberg ikke har gjort sig nogen tanker om det her," siger han til Nettavisen.

Sagen har vokset sig til, at statsminister Erna Solberg (H) nu skal tage stilling til, om Per Sandberg er egnet til at fortsætte i jobbet som landets fiskeriminister.

Norsk regering vil tillade større lakseproduktion

Danske fiskere glæder sig over fiskeriaftale mellem EU og Norge

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier