FødevareWatch

Flere hummere bliver fanget i Limfjorden

Antallet af hummere, der hives op af Limfjorden, er eksploderet, og i løbet af 10 år er fangsten gået fra fra 2,6 ton til 24 ton om året, viser indberetninger til Fiskeristyrelsen.

Foto: POLFOTO

Der er usikkerhed om, hvor mange hummere, som findes i Limfjorden, og hvorfor der kommer flere og flere til, men fakta er, at antallet af fangede hummere fortsætter med at vokse og vokse.

Ifølge DR Midt- og Vestjylland blev der sidste år hevet 24 ton limfjordshummer op af danske vande, for 10 år siden blev den årlige fangst opgjort itl 2,6 ton.

"Der er sket en eksplosiv vækst. Vi er gået fra, at man kunne finde nogle ganske få individer, til at flere mennesker mere eller mindre har det som deres levebrød," siger Kim Thor Paulsen, vicefiskeriinspektør fra Fiskerikontrollen i Nykøbing Mors.

Udover, at det kommer lokale erhvervsdrivende til gode, har den øgede fangst også den sideeffekt, at flere private på ulovlig vis forsøger sig med fangst og salg af skaldyret, skriver DR.

Dansk Skaldyrscenter har ifølge DR netop søgt penge hos den Europæiske Fiskerifond, så man kan få kortlagt, hvor mange Limfjordshummere, der findes.

Kinas hævede toldsatser rammer amerikansk hummereksport

Overflod presser Læsø Fiskeindustri tilbage efter rekordår

Overflod af jomfruhummere giver "klart bedste resultat i selskabets historie"

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier