FødevareWatch

Ellemann: Svinebønder skal skrue ned for brug af antibiotika

Det nuværende forbrug skal sænkes med 15 procent for at nå målsætningen i MRSE-handlingsplanen. Helt urimeligt, mener Danske Svineproducenter.

Foto: Peter Klint/Polfoto/Arkiv

Danske svin skal have mindre antibiotika.

Det slår miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) fast i en ny begrænsning af, hvor meget antibiotika der må bruges i svinestaldene, skriver Politiken torsdag.

"Det er gået i den rigtige retning, men nu stagnerer det lidt. Vi skal stramme skruen en ekstra tand for at nå helt i mål," siger ministeren til Politiken.

Han vil sænke det nuværende forbrug med 15 procent. Stramningen er sat i værk for at nå målsætningen i MRSA-handlingsplanen fra 2015. Den er vedtaget af et bredt flertal i Folketinget og skal reducere forbruget af antibiotika i landbruget med knap 13 tons om året for at bekæmpe resistensdannelse hos bakterier, der kan blive farlige for dyr og mennesker.

Landbruget brugte i 2014 omkring 86 tons antibiotika, og det tal skal ned, så der i 2018 i alt bliver brugt højst cirka 73 tons antibiotika. Jakob Ellemann-Jensen forklarer, at den skærpede kurs sker i erkendelse af, at målet ellers ikke vil kunne nås.

"Den klare hensigt er stadig, at vi når det inden slutningen af 2018," siger ministeren.

Men det er hverken muligt eller rimeligt, lyder det fra brancheorganisationen Danske Svineproducenter.

"Det er helt urimeligt, som der er lagt op til, at danske svineproducenter nu skal holde for igen. Man skal naturligvis kunne behandle syge dyr," siger formand Torben Hauskov til avisen.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier