FødevareWatch

Algeriet satser på fisk i Sahara

Landmænd i Algeriet arbejder med støtte fra regeringen på at få gang i dambrug i Saharas ørken. Det skal være med til at fordoble landets fiskeproduktion.

Regeringen i Algeriet går kreativt til værks i kampen for at finde nye måder at brødføde landets hastigt voksende befolkning.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge mediet har regeringen i Algeriet i flere år forsøgt at fremme landbrug i den sydlige del af landet gennem blandt andet favorable lån og gunstige vilkår. Det skal medvirke til at få gang i et projekt om et dambrugsprojekt i Sahara, hvor regeringen håber på, at det er muligt at udnytte noget af det vand, der ligger i Saharas undergrund.

Taha Hammouche, generaldirektør for fiskeri i landbrugsministeriet, fortæller, at 13.000 landmænd har udtrykt interesse for dambrugsprojektet.

"Fiskeressourcerne i Middelhavet er faldet, så dem kan vi ikke være afhængige af længere for at øge vores produktion," siger Hammouche.

Han forklarer, at håbet er, at dambrug i Sahara vil hjælpe til med næsten at fordoble den årlige produktion af fisk frem til 2022. I øjebelikket er den årlige fiskeproduktion i Algeriet 100.000 ton om året.

Arla åbner dørene til Senegal-fabrik

Eksportåbninger er første brik i dominospillet om fjerkræ

Orana vil sælge mere juice i Afrika og Sydasien

Forsiden lige nu

Sådan er Them Andelsmejeri kommet i gang med det kinesiske marked

Kinesernes skepsis over for den lokale fødevaresikkerhed har fået Them Andelsmejeri til at se mod Asien. Mejeriet har indgået en alliance med en dansk kender af det kinesiske marked og har nu eget kontor i Shanghai. Med direktørens ord har mejeriet "en mærkbar omsætning" i Kina.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier