FødevareWatch

Danhatch fortsætter med at købe op i Frankrig

Med et nyt opkøb dækker den danske rugerikoncern en stor del af det franske marked for konventionelle daggamle slagtekyllinger.

Foto: PR.

I september sidste år overtog Danhatch det franske rugeri Goasduff, og nu fortsætter den danske koncern med at købe op i det franske.

Selskabet har købt rugerivirksomheden Couvoir Josset et Fils via datterselskabet BD France SAS, som Danhatch og samarbejdsselskabet Belgabroed Group hver ejer 50 pct. af.

Med opkøbet dækker BD France nu 25 pct. af det franske marked for konventionelle daggamle slagtekyllinger.

Opkøber sker i forlængelse af koncernens vækststrategi, og i april fortalte koncerndirektør Kristian Kristiansen til FødevareWatch, at man netop var åben for nye opkøb i år.

Derved sætter Danhatch Group tyk streg under dets position som Europas største rugerivirksomhed med aktiviteter i Danmark, Finland, Polen og nu flere aktiviteter i Frankrig.

"Der sker i disse år en markant konsolidering i den europæiske slagtekyllingesektor, og det skaber nogle meget interessante udviklingsperspektiver for Danhatch Group. Opkøbet af den franske rugerivirksomhed giver et øget produktionsgrundlag og vil samtidig være med til at skabe synergier i forhold til de to ejeres eksisterende rugeriaktiviteter i Europa," siger Kristian Kristiansen i en pressemeddelelse.

Selskabet ønsker ikke at oplyse salgsprisen, men oplyser at det er forventningen at opkøbet vil bidrage positivt til koncernregnskabet allerede i år.

Danhatch er ejet af de to danske grovvareselskaber Danish Agro og DLG.

Med opkøbet af Couvoir Josset et Fils når Danhatch op på en årlig produktion af rugeæg på 565 millioner samt 450 millioner daggamle slagtekyllinger.

Danhatchs resultater vokser paradoksalt i presset marked

Stor rugerikoncern spaltet op - dansk del præsenterer flere rekorder

Rekordoverskud trods omsætningsfald hos DLG

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier