FødevareWatch

Dansk fiskeri holder igen med investeringer grundet brexit

Storbritannien overvejer at afskære udenlandske fiskere fra sine farvande efter brexit. Det kan få fatale konsekvenser for danske fiskere, der nu holder igen med investeringer.

Foto: Werner Larsson.

Usikkerheden er stor blandt danske fiskeriselskaber, der risikerer at blive påvirket yderst negativt af brexit. Frygten er, at briterne og EU ikke laver en særaftale omkring fiskeriet i britisk farvand, hvor dansk fiskeri henter 30 pct. af værdien af sine fangster.

Det skriver Børsen.

Over for avisen udtrykker flere kommuner og økonomer på området sig bekymrede for brexits konsekvenser for dansk fiskeri. Også Skagen-virksomheden Werner Larsson Fiskeeksport bidder negle, og indtil en afklaring er på plads, holder selskabet igen med investeringer.

"Vi ønsker at investere, og vi ønsker at udvikle vores forretning. Vi har midlerne til det, er parate, og vi har truffet de strategiske beslutninger. Men vi holder tilbage lige nu," siger adm. direktør Mads Larsson.

Op mod 75-80 pct. af fiskene, som Werner Larsson Fiskeeksport køber af fiskefartøjerne, er fanget ud for Storbritannien.

Ny fremgang sætter streg under Skagen-selskabs udvidelsesplaner

EU-præsident: Brexit bliver et vildt kapløb mod tiden

Eksporten af fisk og skaldyr rammer rekordniveau

Brexit kan lægge et massivt prispres på danske fødevarer

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier