Fiskegrossister har fået mere styr på listeria-risikoen

Ifølge en opgørelse fra Fødevarestyrelsen er problemerne med listeria blandt de danske producenter af røget laks, hellefisk og ørred dykket siden 2015.

På baggrund af kontrolbesøg i samtlige 31 danske fiskeengrosvirksomheder med produktion af røget fisk, konkluderer Fødevarestyrelsen, at der er kommet styr på håndteringen af listeria.

Opgørelsen er foretaget et par år efter, at der i 2015 var problemer med rengøring, hygiejne og egenkontrol i knap hver tredje af fiskeengrosvirksomhederne.

I 2017 havde knap hver femte fiskeproducent vanskeligt ved at leve op til reglerne, skriver styrelsen i en meddelelse.

"Det er vigtigt, at fødevarevirksomhederne har styr på kontrollen med listeria i deres produktion. Listeria er en naturligt forekommende bakterie og kan gemme sig i produktionsmiljøet i fødevarevirksomheder. Derfor skal den bekæmpes i virksomheden. Det er glædeligt, at det nu ser ud til, at virksomhederne har fået bedre styr på deres hygiejne," udtaler sektionsleder i Fødevarestyrelsen Annette Perge.

Ved den seneste kontrol fandt Fødevarestyrelsen ifølge meddelelsen overskridelser af det tilladte niveau for listeria i to virksomheder.

Røget og gravad laks kaldes tilbage efter listeria-fund

Laks og buglapper fra pighaj tilbagekaldt efter listeriafund

Velkendt polsk leverandør står bag listeria-laks

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også