På baggrund af kontrolbesøg i samtlige 31 danske fiskeengrosvirksomheder med produktion af røget fisk, konkluderer Fødevarestyrelsen, at der er kommet styr på håndteringen af listeria.
Opgørelsen er foretaget et par år efter, at der i 2015 var problemer med rengøring, hygiejne og egenkontrol i knap hver tredje af fiskeengrosvirksomhederne.
I 2017 havde knap hver femte fiskeproducent vanskeligt ved at leve op til reglerne, skriver styrelsen i en meddelelse.
"Det er vigtigt, at fødevarevirksomhederne har styr på kontrollen med listeria i deres produktion. Listeria er en naturligt forekommende bakterie og kan gemme sig i produktionsmiljøet i fødevarevirksomheder. Derfor skal den bekæmpes i virksomheden. Det er glædeligt, at det nu ser ud til, at virksomhederne har fået bedre styr på deres hygiejne," udtaler sektionsleder i Fødevarestyrelsen Annette Perge.
Ved den seneste kontrol fandt Fødevarestyrelsen ifølge meddelelsen overskridelser af det tilladte niveau for listeria i to virksomheder.
Røget og gravad laks kaldes tilbage efter listeria-fund
Laks og buglapper fra pighaj tilbagekaldt efter listeriafund
Velkendt polsk leverandør står bag listeria-laks