FødevareWatch

Økologer lovpriser nyt politisk forslag

Direktøren for Økologisk Landsforening kalder et forslag fra oppositionen for et columbusæg for den økologiske omstilling i det offentlige.

Paul Holmbeck, direktør for Økologisk Landsforening.

I et debatindlæg på Altinget lovpriser direktøren for Økologisk Landsforening, Paul Holmbeck, et nyt beslutningsforslag, som han kalder for et columbusæg.

Forslaget skal hjælpe kommuner såvel som regioner og andre statslige institutioner med at omstille til mere økologi i de offentlige køkkener.

"Det er ofte op ad bakken med beslutningsforslag i Folketinget. Men nu er der kommet et beslutningsforslag, der i forvejen har støtte fra over 1400 borgmestre, byrådsmedlemmer samt andre kommunal- og regionskandidater fra samtlige af de politiske partier, som skal udtale sig ved forslagets første behandling 7. december," skriver Paul Holmbeck.

Det er oppositionen, som står bag forslaget, der hedder B 30 og bærer titlen "Forslag til folketingsbeslutning om oprettelse af en omlægningspulje til at fremme driften af økologisk og plantebaseret kost i de offentlige køkkener."

Forslaget går ud på, at der skal oprettes en pulje på 30 mio. kr. årligt fra 2018 til 2021, som skal hjælpe det offentlige til en økologisk omlægning på mindst 60 pct. Herudover skal det sikre vegetarkost til de borgere, der ønsker det.

"Godt nok er det kun knap 20 procent af LA-kandidater i kommunerne, der støtter idéen, men der er støtte fra cirka 70 procent af kandidaterne i både DF og Konservative. Og socialdemokratiske kandidater støtter forslaget med hele 99 procent. I regionerne var opbakningen endnu større fra DF, K, og V. Her var 55-80 procent af kandidaterne positive," skriver direktøren.

Bag beslutningsforslaget, som blev fremsat 10. november, finder man en bred skare af politikere fra oppositionspartierne: Søren Egge Rasmussen (EL), Maria Reumert Gjerding (EL),Carolina Magdalene Maier (ALT), Christian Poll (ALT), Ida Auken (RV), Marlene Borst Hansen (RV), Jacob Mark (SF) og Trine Torp (SF).

Kommunalvalg: Økologi i storkøkkener og landbrug fylder markant mere

Valgundersøgelse: Liberal Alliance er mindst lune på økologi

Økologi er på det politiske menukort til kommunalvalget

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier