FødevareWatch

Danpo-ejer har fremgang i Danmark

Den største kyllingevirksomhed i Norden har fremlagt regnskab for tredje kvartal, hvor den danske del af forretningen har pil frem.

Foto: JOACHIM ADRIAN

Nordens største fjerkrækoncern Scandi Standard, der i Danmark ejer Danpo, er stadig påvirket af fugleinfluenzaen.

Det viser selskabets regnskab for årets tredje kvartal, der blev præsenteret torsdag, og hvor det fremgår, at fugleinfluenzaen havde en negativ indflydelse på ca. 9 mio. svenske kr. (6,73 mio. kr.)

Koncernens samlede nettoomsætning for kvartalet landede på 1,82 mia. svenske kr. (ca. 1,36 mia. kr.), hvilket er 16 pct. mere end i tredje kvartal i 2016, hvor nettoomsætningen var 1,57 mia. svenske kr. (ca. 1,17 mia. kr.). Kigger man på det justerede driftsresultat oplevede selskabet en ligeledes en pæn fremgang i tredje kvartal på 14 pct.

Dansk fremgang

Retter man spotlyset mod den danske del af forretningen, der i en længere periode har haltet for Scandi Standard, er der fremgang at spore.

Omsætningen steg med 3 pct. i forhold til samme kvartal sidste år og endte på 653,7 mio. kr. i tredje kvartal. Samtidig steg det justerede driftsresultat fra 30,6 mio. kr. i tredje kvartal 2016 til 34,6 mio. kr. i årets tredje kvartal.

"Den danske operation viste en fortsat forbedring i kvartalet. Forbedringen i kvartalet var primært drevet af bedre eksportpriser, effektivitetsgevinster og højere nettoomsætning af færdige produkter. Selvom lanceringen af premiumprodukterne under det nye mærke 'De Danske Familiegårde' har været succesfuld, er det en langsigtet investering, og det vil tage tid, før disse produkter tegner sig for en betydelig andel af nettoomsætningen og indkomsten. Hovedparten af vores produkter i Danmark vil fortsat være standardprodukter, der er underlagt stærk konkurrence," siger adm. direktør i Scandi Standard, Leif Bergvall Hansen, i en pressemeddelelse.

Danpo-ejer køber milliardvirksomhed i Irland

Danpo-ejers resultat ramt af fugleinfluenza i Danmark og Sverige

Fugleinfluenza giver Danpos ejer massiv mavepuster

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier