FødevareWatch

Landbruget glæder sig over Nykredits rabatter til erhvervskunder

Formanden for Landbrug & Fødevarer kalder det et skridt i den rigtige retning, at erhvervskunderne i Nykredit nu også omfattes af de såkaldte kundekroner. Det skriver Børsen.

Formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild. | Foto: ritzau/Mikkel Berg Pedersen

Hvis 16,9 pct. af Nykredit bliver solgt til de fem pensionsselskaber, vil Nykredit tilgodese sine 40.000 erhvervskunder med realkreditlån ved at inkludere dem i de såkaldte kundekroner, som er er en delvis tilbagebetaling af gebyrstigningerne. Det gælder og for landbrugskunderne, og det glæder formand i Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild. Det skriver Børsen.

"Det er rigtig godt. Det er helt klart et skridt i den rigtige retning. Den kontante fordel er jo at nedbringe finansieringsomkostningerne. Set fra Nykredits perspektiv vil det jo helt klart være med til at sætte fokus på, at det er et kundeejet institut," siger Martin Merrild til Børsen.

Han præsenterer mere end 30.000 landmænd, men er også medlem af repræsentantskabet i Forenet Kredit, som er Nykredits hovedejer.

Erhvervskunderne vil få 1500 kr. pr. 1 mio. kr. lån tilbagebetalt fra deres bidragssats fra juli næste år, skriver Børsen. Det gælder både erhvervskunderne i Totalkredit og Nykredit. Kunder, der har lån for over 20 mio. kr., vil få tilbagebetalingen på de første 20 mio. kr. Og det er garanteret frem til udgangen af 2019.

Denne artikel er leveret af vores søstersite FinansWatch.

Landmænd holder fast i kritik af Nykredit: Et aktiesalg er et aktiesalg

Landbrugsoprør mod Nykredit-notering breder sig

Arla-bestyrelsesmedlem: Nykredit skal droppe børsnotering

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier