FødevareWatch

Ansatte hos Gate Gourmet i Københavns Lufthavn fortsætter strejke

500 ansatte fra cateringvirksomheden Gate Gourmet genoptager ikke arbejdet i Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn. | Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto

Strejken i Københavns Lufthavn (CPH) fortsætter, selv om Arbejdsretten torsdag aften har pålagt de 500 arbejdere i Gate Gourmet at gå tilbage på arbejde.

Det skulle være sket torsdag aften klokken 20.30, hvor natholdet er mødt ind, men de ansatte i cateringvirksomheden fortsætter arbejdsnedlæggelsen, fortæller Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup.

"Situationen er, at arbejderne tilsyneladende ikke efterkommer det påbud, de har fået af arbejdsretten om at genoptage arbejdet," siger han.

"Jeg kommer lige derude fra, og jeg og tillidsfolkene har været ude at tale med adskillige for at få arbejdet normaliseret, og det ser ikke ud til, at vi har haft held med det."

Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse startede tirsdag ved 15-tiden. Det gjorde den, fordi de ansatte i Gate Gourmet var utilfredse med, at ledelsen har opsagt en række lokalaftaler.

Det betyder, at de fleste fly i lufthavnen ikke får leveret mad.

"Foreløbig er næste skridt, at der igen tager nogle ud til dem, der skal møde i morgen tidlig og gentager påbuddet fra arbejdsretten, og så må vi se, om det lykkes at få arbejdet i gang," siger Henrik Bay-Clausen.

Arbejdsretten til strejkende i CPH: Gå tilbage i job 

Madfolk strejker i Københavns Lufthavn

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier