FødevareWatch

Fødevarestyrelsen begynder ny runde olivenoliekontrol

Som et led i en international kontrolaktion fortsætter Fødevarestyrelsen dets kontrol af olivenolier til trods for stor kritik fra erhvervet omkring analysemetoderne.

Foto: Finn Frandsen.

I november tager Fødevarestyrelsen hul på en ny runde med kontrol af olivenolie i Danmark til trods for, at erhvervet tidligere har rettet massiv kritik af analysemetoderne i kontrollen.

Det oplyser Dansk Erhverv på dets hjemmeside.

"Fødevarestyrelsen har oplyst, at de vil udtage nye prøver af olivenolie i november 2017 og fortsætte med disse kontroller de kommende år. Danmark er, ligesom de øvrige EU-medlemslande, forpligtet til, at gennemføre en årlig kontrol med olivenolie," skriver Dansk Erhverv.

Organisationen har tidligere kritiseret forløbet omkring den sidste kontrolrunde fra november 2016.

"Jeg har aldrig oplevet en så rodet proces, hvor der er så mange spørgsmål, der bliver stillet fra så mange sider, og ingen kan få svar. Vi synes, at Fødevarestyrelsen er faret for hårdt frem. Særligt i forhold til, at der er store usikkerheder ift. analysemetode," lød det fra Lotte Engbæk Larsen, der er fødevarepolitisk chef i Dansk Erhverv, tidligere i oktober.

Du kan læse meget mere om olivensagen her:

Dansk Erhverv om olivensag: Har aldrig oplevet så rodet et sagsforløb

Fejloversættelse sætter spørgsmålstegn ved gyldighed af olivenolieprøver

Esben Lundes styrelser skal have ensartet kontrol

Urtekram-ejer: Fødevarestyrelsen farer alt for hårdt frem i sag om olivenolie

Fødevarestyrelsen forstår olivenfrustration – men henviser til EU

Dansk Supermarked måber over test af olivenolier og kræver nyt system

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier