FødevareWatch

Norsk bank: Højere renter og valutapåvirkning udgør risici for Chr. Hansen

Den norske storbank DNB vurderer, at muligheden for stigende renter udgør en risiko for den danske ingrediensvirksomhed.

Den norske storbank DNB sænker sin anbefaling af Chr. Hansen til "sælg" fra "hold", idet banken vurderer, at den høje værdisætning af aktien udsætter ingrediensvirksomheden for eksterne risici.

Det skriver Bloomberg News.

Det er blandt andet muligheden for stigende renter, der udgør en risiko, mens også valutamarkedet kan blive en hæmsko, idet Chr. Hansen ikke har afdækning af den amerikanske dollar og den kinesiske yuan.

Aktien i ingrediensproducenten falder mandag formiddag med 2 pct. til 537,50 kr. og er dermed sidst i C20 Cap-indekset. DNB's kursmål lyder på 500 kr., hvilket altså fortsat - efter mandagens fald - afspejler et negativt kurspotentiale på knap 7 pct.

Chr. Hansen afleverer sit årsregnskab for 2016/17 den 25. oktober. DNB venter, at selskabet vil ramme i den høje ende af forventningerne med sine resultater for hele regnskabsåret.

For regnskabsåret 2017/18 venter DNB, at Chr. Hansen vil servere en prognose, der peger på en organisk vækst på 8-10 pct. samt en lille fremgang i driftsmarginen (EBIT).

Det er samtidig på linje med ingrediensproducentens langsigtede mål.

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier