Letz Sushi, der med 17 restauranter er landets største sushikæde, arbejder nu målrettet for kun at servere fisk fra bæredygtige kilder inden september 2020.
Det oplyser Letz Sushi i en pressemeddelelse.
Ambitionen markeres med et nyt samarbejde med WWF Verdensnaturfonden, der skal hjælpe sushikæden i mål. Konkret betyder målsætningen, at fisk serveret i Letz Sushi skal være certificeret MCS og ASC (Marine Stewardship Council og Aquaculture Stewardship Council red.)
"Sushi er blevet allemandseje, og branchen er dermed med til at presse verdens fiskebestande. Derfor er det glædeligt, at en så stor spiller som Letz Sushi vil være med til at skubbe sushi-branchen i Danmark i en grønnere retning. Med partnerskabet hjælper vi både klodens havnatur og sushi-elskere som mig selv. For jeg tror, de færreste har lyst til at spise truede dyr rullet i ris," siger Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF, i meddelelsen.
Musholm A/S får helt særlig blåstempling
Nye eksportmuligheder efter bæredygtighedsmærkning af dansk sild
Lidl satser på GMO-fri mælk i Tyskland