Landets største sushikæde vil være bæredygtig på fisk

Samtidig med at flere af klodens fiskebestande presses af fiskeri, stiger sushikædernes generelle globale succes. Det behøver dog ikke være hinandens modsætninger, mener landets største sushikæde.
Foto: Letz Sushi
Foto: Letz Sushi

Letz Sushi, der med 17 restauranter er landets største sushikæde, arbejder nu målrettet for kun at servere fisk fra bæredygtige kilder inden september 2020.

Det oplyser Letz Sushi i en pressemeddelelse.

Ambitionen markeres med et nyt samarbejde med WWF Verdensnaturfonden, der skal hjælpe sushikæden i mål. Konkret betyder målsætningen, at fisk serveret i Letz Sushi skal være certificeret MCS og ASC (Marine Stewardship Council og Aquaculture Stewardship Council red.)

"Sushi er blevet allemandseje, og branchen er dermed med til at presse verdens fiskebestande. Derfor er det glædeligt, at en så stor spiller som Letz Sushi vil være med til at skubbe sushi-branchen i Danmark i en grønnere retning. Med partnerskabet hjælper vi både klodens havnatur og sushi-elskere som mig selv. For jeg tror, de færreste har lyst til at spise truede dyr rullet i ris," siger Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF, i meddelelsen.

Musholm A/S får helt særlig blåstempling

Nye eksportmuligheder efter bæredygtighedsmærkning af dansk sild

Lidl satser på GMO-fri mælk i Tyskland

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også