FødevareWatch

Direktør forlader Catering Danmark efter seks år

Den afgående adm. direktør søger nye udfordringer, da opgaverne har ændret sig med Coops medejerskab. Jagten på hans afløser er sat ind.

Anders Engdahl, adm. direktør i Catering Danmark. | Foto: Privat

Efter knap to år som adm. direktør i Catering Danmark, der leverer festmad, måltidskasser og frokostordninger til danskere, har Anders Engdahl opsagt sin stilling.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Anders Engdahl, der i alt har været i Catering Danmark i seks år, forlader virksomheden senest om et år, eller en måned efter at hans afløser er ansat. Catering Danmark oplyser, at søgeprocessen efter en ny topchef er igangsat.

"Det er med et lidt blødende hjerte, at jeg har truffet beslutningen, men det er en rigtig beslutning for både mig og virksomheden. Vi har haft nogle fantastiske år, men efter salget til Coop er Catering Danmark begyndt også at dreje sig i retningen af detail, og jeg er foodservice- og cateringmand. Det er det, jeg brænder for. Der skal en detailmand ind på posten, og jeg synes, at timingen er god. Vi står langt stærkere, end da jeg tog over," siger Anders Engdahl til FødevareWatch.

Han fortæller, at han nu vil begynde at afsøge sine fremtidige myligheder.

"Det kan være noget med et internationalt snit, som jeg kender fra min tid i Nestlé og Sodexo. Det kan også være, at der sidder en ejerleder, der kan se, hvad jeg har gjort for Henrik Nygaard i Catering Danmark og tænker, at det kan jeg også gøre for dem. Jeg glæder mig til at holde nogle kaffemøder og se, hvad der kan byde sig af muligheder. Det kan også være, at jeg køber mig ind et sted."

Coop som medejer

Catering Danmark blev i 2016 opkøbt af Færch & Co. Kapital, der er ejet den kendte erhvervskvinde Lone Færch og hendes søn Bjarke Færch, for i omegnen af 100 mio. kr.

Den 6. april 2017 meddelte Coop i forbindelse med fremlæggelse af årsrapporten for 2016, at detailkoncernen havde indgået en aftale om at opkøbe halvdelen af Catering Danmark.

"Det føltes som den helt rigtige beslutning, selvom det var kort tid efter, og selvom det ikke var noget, vi havde planlagt. Da muligheden bød sig, og vi modtog en henvendelse fra Coop, fik vi en snak om deres strategi på måltidsområdet, og vi var ikke længe om at beslutte os," sagde Mogens Aaby, adm. direktør for Færch & Co. Kapital, til FødevareWatch efter aftalen.

Catering Danmark har på nuværende tidspunkt ca. 130 medarbejdere, men med Coops indtræden er forventningerne skruet markant i vejret.

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

"I løbet af de næste tre år vil vi gerne fordoble både antallet af medarbejdere og omsætningen. Bundlinjen skal gerne vokse sammen med omsætningen, men det er klart, at det kommer til at kræve investeringer, fordi vi skal have øget kapaciteten. Derfor forventer jeg ikke samme procentvise stigning på bundlinjen," sagde Mogens Aaby.

Siden er iværksætteren Torben Klitbo, der i 2000 etablerede den københavnske restaurantkæde Cofoco, trådt ind som medejer i Færch & Co. Gastro, som ejer Catering Danmark. Han er nu ejer af mellem 5 og 10 pct. af selskabet.

Cofoco-stifter ny medejer i Catering Danmark

Færch & Co: Derfor solgte vi halvdelen af Catering Danmark allerede nu

Coop køber halvdelen af Catering Danmark

Sådan udså Færch-familien sig Catering Danmark

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier