FødevareWatch

Arla-konkurrent kigger på muligheder for europæisk mælkebørs

Onlineplatformen Global Dairy Trade, som kontrolleres af det newzealandske Fonterra-mejeri, overvejer, om der skal etableres en europæisk pendant til verdens vigtigste mælkebørs.

Foto: Joachim Adrian

Den del af newzealandske Fonterra-kooperativ, som har med platformen Global Dairy Trade at gøre, kigger for øjeblikket på mulighederne for at åbne en europæisk funderet udgave af den mælkebørs, som i dag er med til at definere, hvordan de globale mælkepriser skal udvikle sig.

Ifølge The New Zealand Herald overvejes det, om Fonterra-platformen kan udvides i samarbejde med European Energy Exchange, for på den måde at få adgang til afsætning i hele den europæiske region.

Indtil videre har de to parter indgået en hensigtserklæring om at undersøge, om der også skal etableres et joint venture, som kan drive den europæiske platform og markedplatform, der primært skal handle med europæiske produkter.

"Vi ser frem til at udforske potentialet i joint venture-intiativet, som vil gøre os i stand til bedre at møde behovene hos de europæiske købere og sælgere, siger Eric Hansen, leder af Global Dairy Trade, til avisen.

På børsen i New Zealand finder man i dag mere end 520 bydere fra 80 lande, som blandt andet køber ind fra Fonterra og ikke mindst Arla og Arla Food Ingredients.

EU-told sætter turbo på smørprisen i danske butikker

Mælkebøndernes frygt bliver til virkelighed - nu falder priserne

Grim overraskelse for mælkebønderne - nu falder priserne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier