FødevareWatch

Selskabet bag Landmad begæret konkurs

Selskabet bag købmandskæden Landmad, der har en ambition om at åbne i alt 50 butikker, er kommet under konkursbehandling.

Foto: Aarhus Central Food Market

Idékvinde og stifter Louise Dolmer må for en tid se sine ellers høje ambitioner om at gøre Landmad-kæden til et landsdækkende lokalt fænomen med op til 50 butikker fordampe under efterårssolen.

Af en netop udsendt meddelelse fremgår det, at Landmad.dk A/S og Landmad Grenå ApS er under konkursbehandling, og at der arbejdes målrettet med en løsning, som snarest muligt vil blive meldt ud.

FødevareWatch har uden held forsøgt at få en kommentar fra Louise Dolmer.

Til Finans.dk siger hun, at konkursbegæringen i praksis ikke får den store betydning.

"Det handler kun om Landmads konceptet – og vi skal nok finde en løsning," siger hun.

Af det seneste årsregnskab fremgår det, at 2016 var et hårdt år for franchisekæden, der består af købmandsbutikker, som sælger produkter fra producenter i lokalområdet.

Underskuddet lød på samlet 3,6 mio. kr., bruttofortjenesten var på minus ca. 1,1 mio. kr. og driftsresultatet var på minus 3,8 mio. kr.

Ledelsen skrev i selskabets regnskab, som blev offentliggjort i slutningen af juni, at det har været hårdere end antaget at videreudvikle forretningen og udbygge netværket af Landmad-butikker. Udviklingen har været både mere tids- og kapitalkrævende, skriver ledelsen i årsregnskabet:

"Siden den sidste del af 2016 og i de første måneder af 2017 har der b.la. været fokus på at strømline og effektivisere konceptet samt at optimere og effektiviserede systemer, aftaler og procedurer mv., som bedst muligt understøtter de enkelte landmadbutikker, inden åbningen af nye butikker."

Butikkerne fortsætter

Ved udgangen af 2016 eksisterede der otte Landmad-butikker, men siden er to butikker lukket ned.

Af dagens meddelelse fra Landmad.dk fremgår det, at flere butikker, heriblandt den første i Grenå fortsætter med at have åbent.

"Det er vigtigt at pointere, at dette intet har med de Landmads gårdbutikker og cafeer der ligger i Aarhus, Aalborg, Horsens, Skanderborg og Silkeborg som alle er 100 pct. ejet af franchisetagerne og er åbne og i helt almindelig drift," skriver Louise Dolmer.

Trods det seneste regnskab holdt ledelsen med Louise Dolmer i front fast i, at der var en fremtid for den lokalt funderede kæde, og effektiviseringerne blev i regnskabsmeddelelsen brugt som afsat.

"Disse tiltag er nu gennemført, og selskabet står nu med en endnu stærkere platform til fordel for de enkelte butikker, og selskabet er herefter klar til at åbne nye butikker. Således forventes der åbnet 6 nye butikker i 2. halvår 2017. Målsætningen er stadig 50 butikker fordelt over hele Danmark inden udgangen af 2020."

Det store underskud og en negativ egenkapital betød, at regnskabet blev afleveret under going concern fra revisoren.

Trods millionunderskud tror Landmad stadig på 50 butikker

Landmad puster ud efter voldsom vækst: Nu skal der rettes til

Landmad-stifter ansætter tidligere direktør i Løgismose

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier