FødevareWatch

Nye prisstigninger kan ikke opveje pepperoniselskabs pund-tab

Midtjyske DK-Foods, der i stor stil producerer pepperoni og pizzafyld til sine britiske kunder, har hævet prisen som følge af kronens styrke over for det britiske pund. Men virksomheden kan ikke hente hele kurstabet, og kigger derfor ind i nye svære britiske prisforhandlinger.

Foto: Dave Gadd.

Den stærke danske krone har gjort det svært for danske eksportvirksomheder at få de samme penge for varerne som tidligere. Det mærker man blandt andet hos DK-Foods fra midtjyske Thorning.

Som direktør Per Larsen kunne fortælle FødevareWatch i august, har brexit spillet en stor og negativ rolle i det seneste regnskabsår, hvor den britiske omsætning udgør omkring halvdelen.

Til Finans.dk siger Per Larsen, at de britiske kunder, som resultat af seneste måneder pundsvækkelse har fået prisstigninger på over 10 pct., og han vurderer, at der også ved de kommende forhandlinger skal prisstigninger på bordet. Desværre vil prisstigningerne nok næppe kunne tage hele selskabets kurstab, siger han.

"Vi vil gerne kunne hæve priserne med 15 pct., når pundet falder 15 pct. Men vi er nødt til at se realistisk på det. Det kan jo være, at vores konkurrenter kan leve med 10 pct. Du får sjældent det hele igen, og derfor bliver det engelske marked presset," siger Per Larsen til Finans.dk.

Ifølge cheføkonom i Dansk Erhverv Steen Bocian kan de samlede tabte danske eksportmilliarder som følge af kronens stærke position overfor pundet, yuanen og dollarsen koste op itil 10.000 danske arbejdspladser.

Brexit driller jyske pepperoni-konger

Peperoni-selskab efter gyldent regnskab: Stadig stort potentiale at hente

Jyske pepperoni-konger tjener fortsat millioner

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier