FødevareWatch

Økologien får plads i finanslovsudspil

Regeringen har gjort plads til økologien i udspillet til en kommende finanslov, og i alt afsættes der 25 mio. kr. til økologiforskningen næste år.

Foto: /ritzau/Jacob Erbahn

I torsdagens udspil til en kommende finanslov fra regeringen indgår økologien som et element, der også i de kommende år skal være i fokus.

"Regeringen vil understøtte og videreudvikle en fortsat markedsbaseret udvikling af økologien i Danmark," hedder det i udspillet, hvor det videre tilføjes:

"Regeringen vil tage initiativ til at sikre, at der er tilstrækkelige midler til at dække efterspørgslen efter tilskud til økologiske arealer, såfremt udgifterne hertil overstiger de afsatte bevillinger på finansloven for 2018."

Fra Landbrug & Fødevarers front er man glad for, at der fortsat er fokus på økologi og økologisk forskning.

"Det her betyder, at de vil opretholde de markedsfremmende indsatser, der er i gang. Det gælder de indsatser, der kører under Fonden for Økologisk Landbrug," siger Landbrug & Fødevarers økologichef, Kirsten Lund Jensen, til avisen Effektivt Landbrug.

Under den post, som handler om uddannelse og forskning optræder økologien også i forbindelse med, at regeringen samlet vil afsætte 25 mio. kr. i 2018 til GUDP via Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS).

For de konventionelle landmænd var der ikke ret meget godt at komme efter i udspillet fra regeringen.

"Når jeg sidder og kigger finanslovsudspillet igennem, undrer det mig, at regeringen ikke har reserveret midler til en afskaffelse af afgiften på plantebeskyttelsesmidler. De penge bør findes allerede nu, så der er råd til at afskaffe afgiften næste år, når aftaleparterne har talt sammen," udtalte Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer i en meddelelse udsendt torsdag.

Ifølge Landbrug & Fødevarer koster afgiften på plantebeskyttelsesmidler landbruget over en halv mia. kr. om året.

Regeringen klar med eksportfremstød for fødevarer og grøn teknologi

Minister: Dansk økologi skal ud i verden

Økologer brager frem med ny ti-punktsplan

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier