Saxo Bank-rigmand investerer i ny restaurant

Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen, der i forvejen ejer Michelin-restauranten Geranium og burgerkæden Juicy Burger, har kastet sin kærlighed over en ny kok og hans eksperimenterende restaurant.
Foto: KRABBE LARS, Ritzau/arkiv
Foto: KRABBE LARS, Ritzau/arkiv

Rigmanden Lars Seier Christensen, der var med til at starte Saxo Bank, som han siden har trukket sig ud af, køber sig ind i den københavnske restaurant Alchemist.

Restauranten er grundlagt af kokken Rasmus Munk i 2015, og den er kendt for sin eksperimenterende tilgang til madlavning, hvor man blandt andet har gjort stort brug af sit "molekylærgastronomiske laboratorium".

"Jeg har fulgt Rasmus Munk nøje og mener, at han kunne blive den næste danske internationale succeskok. Han har en helt unik smag for detaljer, oplevelser og en fornyende vildskab, som er et stærkt grundlag for at få endnu en restaurant i absolut international topklasse," udtaler Lars Seier Christensen i en meddelelse.

I restaurantguiden "White Guide" var Alchemist i 2016 at finde i top 10 over bedste danske restauranter.

"Jeg ser investeringen fra Lars Seier Christensen som et stort rygklap til den nyskabelse, som vi prøver at skabe på Alchemist. Men jeg har fortsat idéer og ambitioner til at skubbe til barriererne for, hvad en madoplevelse kan være. Vi kommer til at accelerere og sætte en ny dagsorden for den fuldendte sanseoplevelse i international topklasse," udtaler Rasmus Munk om investeringen.

Forud for sin tid som restaurantstifter på Østerbro i København var Rasmus Munk at finde som køkkenchef på restaurant Treetop i Vejle, og før det arbejdede han på Michelin-restauranten North Road i London.

Lars Seier Christensens investering i Rasmus Munk og Alchemist er en udvidelse af de investeringer han i forvejen har i restaurationsbranchen. Han ejer den trestjernede Michelin-restaurant Geranium og Juicy Burger-kæden.

Seier tror stadig på i tabsgivende burgerkæde Lars Seier om Geranium: Der er pænt overskud nu Gourmettempler har lært den økonomiske lektie Under halvdelen af Michelin-restauranterne har overenskomst 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også