FødevareWatch

FAKTA: Giftstoffet i de forurenede æg

Fipronil-indholdet i forurenede æg er 40 gange mindre end det akut sundhedsskadelige niveau.

En europæisk æggeskandale er nået til Danmark igennem importerede kogte og pillede æg, som bliver brugt i produkter som for eksempel æggesalat.

Æggene indeholder giftstoffet fipronil, og i Danmark drejer det sig foreløbigt om 22 tons importerede æg, der blandt andet er blevet solgt til kantiner og catering.

Skandalen har bredt sig til i alt 15 EU-lande samt Schweiz og Hongkong.

Her er Fødevarestyrelsens information om giftstoffet fipronil:

* Indholdet af fipronil i æggene er ikke akut sundhedsskadeligt. Men indholdet er forbudt, og derfor trækkes æg og ægprodukter med fipronil tilbage og destrueres.

* Undersøgelser af æg indført til Danmark fra de berørte områder, viser koncentrationer på op til 0,018 mg/kg.

* Det sundhedsskadelige niveau indtræffer først ved koncentrationer på over 0,72 mg/kg.

* Hvis man skulle indtage stoffet i over 0,72 mg/kg, kan det give kvalme, mavesmerter, svimmelhed, opkast og epileptiske anfald. Efter længere tids påvirkning også lever- og nyreskader.

Kilde: Fødevarestyrelsen.

Europæisk æggeskandale breder sig: 15 EU-lande er ramt

Dansk producent: Æggeskandalen bør styrke vores troværdighed

Yderligere to ton forgiftede æg er fundet i Danmark

250.000 æg med ulovligt insektmiddel er solgt i Frankrig

Danske Æg: Branchens renommé sættes over styr

OVERBLIK: Europæisk æggeskandale ruller

Forsiden lige nu

Specialspiritus møver sig ind hos stort vinselskab

Efterspørgslen på specialspiritus og spiritus af høj kvalitet stiger og stiger, fortæller direktør hos vingrossisten H.J. Hansen Vin. Hun ser både en nuværende og fremtidig vækstlomme i at tilbyde de rigtige spiritusmærker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier