FødevareWatch

Unilever køber australsk isselskab

Den hollandsk-britiske industrikoncern Unilever har indgået en endelig aftale om at købe australske Weis.

Foto: Unilever/PR

Unilever oplyser, at den enorme industrikoncern nu har overtaget det australske isselskab Weis, der blev grundlagt i 1957 som en familieejet virksomhed.

Samtidig oplyser Unilever, at Weis fortsat skal producere is på sin fabrik i byen Toowoomba i delstaten Queensland i det østlige Australien.

"Vores familie har taget denne beslutning (om at sælge Weis, red.), fordi Unilever har forståelse for vores brand, vores produkter, og for hvor vigtige vores folk og Toowoomba-fabrikken er for Weis' videre succes," siger daglig leder hos Weis, Julie Weis, i en pressemeddelelse.

Parterne oplyser, at opkøbet er "betinget af sædvanlige betingelser," men at de eksakte betingelser er hemmelige.

Unilever og Hormel Foods jagter samme britiske fødevaredivision i milliardkrig

Ben & Jerrys hjælper Unilever Danmark til ny vækst

Unilever køber økologisk majo-selskab for milliard

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier