FødevareWatch

Svensk firma fortsætter skorpe-strid med Bisca

Bagerivirksomheden Pågen appellerer en domsafgørelse fra den svenske patent- og markedsdomstol, som har givet medhold til Bisca i forbindelse med en navnestrid om skorper.

Siden 2015 har den svenske bagerivirksomhed Pågen og den danske kage- og kiksekoncern Bisca ligget i navnestrid, fordi Pågen mener, at Biscas produktnavn på virksomhedens skorper minder for meget om svenskernes navn.

Det skriver food-supply.se.

Konkret drejer sig om Biscas "Crisp rolls", som ifølge den svenske bagerivirksomhed minder for meget om Pågens "Krisprolls".

Men det afviste den svenske patent- og markedsdomstol i juli, hvilket betød, at den Malmø-baserede virksomhed skulle betale 2,8 mio. svenske kr. – svarende til 2,16 mio. danske kr. – i sagsomkostninger i stedet for at give Pågen medhold i kravet om en bøde på 500.000 svenske kr. til Bisca for at have lagt sig for tæt op ad svenskernes produktnavn på skorper.

Derudover kræver Pågen, at Bisca ændrer navnet "Crisp rolls", ligesom den svenske bagerivirksomhed ønsker, at Bisca betaler en "rimelig kompensation" for tab, Pågen mener at have haft.

Pågen er så utilfreds med afgørelsen fra den svenske patent- og markedsdomstol, at virksomheden appellerer dommen, oplyser food-supply.se.

Kage- og kiksekoncernen Bisca fra Stege er ejet af Karen Volf.

Rekordstort overskud i Karen Volf-selskab

Karen Volf tilbagekalder kanelkager efter mug-fund

Bisca er på jagt efter ny direktør

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier