FødevareWatch

HKScan skruer ned for forventningerne

Den finske kødkoncern, der har Danmarks næststørste kyllingeslagteri, regner nu ikke med at leve op til de forventninger, som selskabet tidligere har meldt ud.

Foto: HKScan/PR

Den store finske kødkoncern HKScan skruer forud for halvårsregnskabet om en uge ned for forventningerne til året.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Tidligere var selskabets ambition at lave et sammenligneligt driftsresultat (Ebit) i 2017 på niveau med 2016, hvor Ebit-resultatet landede på 13,2 mio. euro.

Men nu nedjusterer HKScan forventningerne, fordi selskabet forretninger i Sverige og Finland har oplevet svagere salg og lavere rentabilitet end forventet. Den nye melding er blot, at selskabet forventer et lavere Ebit-resultat end i 2016.

Skuffende årsregnskab

Årsregnskabet for 2016 bød på en tilbagegang på omsætningen fra 1,917 mia. euro i 2015 til 1,872 mia. euro i 2016, og alene i årets fjerde kvartal udgjorde tilbagegangen knap 22 mio. euro.

Driftsresultatet for 2016 endte på 9,7 mio. euro mod 9,6 mio. euro i 2015, men det sammenlignelige driftsresultat (Ebit) uden engangsposter udgjorde 13,2 mio. euro i 2016 mod 21,5 mio. euro i 2015.

Dengang udtrykte koncernchefen, Jari Latvanen, til FødevareWatch, at der var akut behov for at finde en mere simpel driftsmodel.

"På sin vis gør jeg det i den forkerte rækkefølge. Jeg mener, at strategi leder til struktur, men vi er som selskab havnet i en situation, hvor vi er tvunget til først at omorganisere os for at finde en simplere driftsmodel. Nu, hvor det er sat i værk, kan vi begynde at se på det strategiske arbejde, hvordan styrker vi fx. vores position på fjerkræ i Danmark, og måske mere vigtigt, hvordan styrker vi eksporten af fjerkræ fra Danmark," sagde Jari Latvanen til FødevareWatch og uddybede:

"Der foregår en masse gode ting i vores organisation, men det deles og viderebringes ikke i tilstrækkelig grad til resten af koncernen. Nu arbejder vi på at skabe én samlet koncern. Sørge for at hele HKScan arbejder efter den samme driftsmodel, og det skal kickstarte vores strategiproces. Vi skal til at se ens på produktkategorier, måden vi driver forretningen og have de samme måder at gøre finanser op f.eks."

HKScan Denmark ramt af kæmpe underskud

HKScan Danmark træder speederen i bund efter nedgang

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier