FødevareWatch

Amazon får lov at sælge fødevarer til 1,3 milliarder indere

Internetgiganten Amazon har indhentet en vigtig tilladelse, og dermed kan amerikanerne sætte gang i salget af fødevarer på nettet til de i alt 1,3 milliarder indiske forbrugere.

ritzau/AP/Richard Drew
Foto: ritzau/AP/Richard Drew

Mens Amazon får svært ved at fravriste Alibaba onlinetronen i det store internetmarked Kina, har amerikanerne sikret sig en vigtig adgang til det folkerige Indien.

Amazon har ifølge Foxbusiness.com planer om at investere i alt 500 mio. dollars, svarende til godt 3,3 mia. kr. over de næste fem år, på at opbygge et nationalt lager- og distributionsnetværk i Indien. Investeringen er en del af en samlet investeringsplan for landet på i alt 5 mia. dollars, svarende til 32,7 mia. kr.

Særligt er der store forventninger til den del, som handler om onlinehandlen med dagligvarer og fødevarer. Først sidste år blev det ifølge mediet muligt for udenlandske virksomheder at handle direkte med de mange millioner indiske forbrugere.

Brexit får hedgefonde til at shorte detailkæder

Måltidskasser indtager børsen til lavere pris

Tesco klar med levering inden for en time

Forsiden lige nu

Konkurrent slår Arla på omsætningsvækst

Hollandske Frieslandcampina har oplevet fremgang på fjerne markeder og skruede markant op for omsætningen i 2017. Bundlinjen går dog tilbage, og topchefen peger på flere årsager til udviklingen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier