En undersøgelse gennemført af Kundepanelet for De Samvirkende Købmænd (DSK) viser, at kvinderne går forrest i en trend, hvor kød har en mindre andel af tallerkenen i de danske hjem.
Analysen, som bygger på knap 1300 forbrugersvar, viser ifølge DSK, at mere end 4 ud af 10 holder kødfrie dage eller har et ønske om det, og at 29 pct. af kvinderne gerne holder kødfrie dage i løbet af ugen. 16 pct. kunne spise mindre kød/fjerkræ eller fisk, men har ikke ændret livsstil endnu. Otte pct. anser sig som "flexitar" og fire pct. som veganer eller vegetar.
"Når det gælder forbruget af kød, deler befolkningen sig i to næsten lige store grupper. 44 pct. kan "godt lide at spise kød" og forventer ikke at reducere deres forbrug. Men samlet set holder lige så mange – altså 44 pct. kødfrie dage eller har et ønske om at spise mindre kød," udtaler adm. direktør i DSK, John Wagner, i en meddelelse udsendt i forbindelse med undersøgelsen.
Undersøgelsen viser ifølge organisationen, at når forbrugerne vælger at spise intet eller mindre kød, handler det ifølge undersøgelsen mere om sundhed og miljø end økonomi og dyreetik.
Godt 3 ud af 10 svarer i undersøgelsen, at fravalget af kød handler om egen eller familiens sundhed. Næsten lige så mange angiver hensynet til miljøet. 16 pct. angiver, at de ikke spiser kød af dyreetiske årsager.
Kødfrie dage åbner nye muligheder for dansk risproducent
Rapport: Dansk kødafgift vil kun have beskeden effekt
Britiske supermarked: Vi har ingen kødfri agenda