NEW YORK
Det er snart igen muligt at gæste Michelin-restauranten Agern, der ligger i hjertet af New York. Den 19. juli serverer det nordiske spisested, som Claus Meyer åbnede i 2016, igen askebagt rødbede og oksehjerte med hyldebær.
Restauranten måtte ellers lukke i marts på ubestemt tid efter en vandskade i New Yorks Grand Central Terminal, hvor restauranten har hjemme.
"Det har været nogle lange måneder med hårdt arbejde, men vi er så begejstrede for endeligt at skyde dørene op og igen byde vores venner og naboer velkommen," skriver Agern-holdet i en mail til følgere af restauranten.
Agern fik tildelt en Michelin-stjerne i november 2016. Chefkokken, der driver restauranten, er islandske Gunnar Gíslason.
Agern er bare ét af Meyers madeventyr i den amerikanske metropol. Madiværksætteren åbnede i 2016 Great Nothern Food Hall, som også ligger i Grand Central Station. Derudover åbnede han dørene til Meyers Bageri, der blandt andet sælger rugbrød til beboere i den hippe bydel Williamsburg i Brooklyn.
I 2017 åbnede Meyer sammen med den svenske stjernekok Frederik Berselius restauranten og cafeen Norman, som ligger i en større hal og serverer nordisk mad til newyorkere, der vil spise et nordisk måltid eller vil parkere sig selv med deres arbejdscomputere i fællesarealerne.
I april måtte Norman midlertidigt lukke, efter at New York City Department of Health and Mental Hygeine havde været på kontrolbesøg og krævede nogle hygiejnerelaterede ombygninger i restauranten. Restauranten har dog for længst åbnet dørene igen.
Claus Meyers Michelin-restaurant lukker på ubestemt tid
New York-myndigheder tvinger ny Meyers-restaurant til at lukke