FødevareWatch

Fødevaregigant stiger efter hedgefonds aktieopkøb

Milliardæren Daniel Loeb's hedgefond Third Point har købt aktier i selskabet for 3,5 mia. dollar svarende til godt 23 mia. kr.

Foto: Fabrice Coffrini/AP/POLFOTO/arkiv

Den schweiziske fødevaregigant Nestlé stiger mandag 4 pct., efter nyheden om at milliardæren Daniel Loeb's hedgefond Third Point har købt aktier i selskabet for 3,5 mia. dollar svarende til godt 23 mia. kr.

Third Point offentliggjorde sin position i Nestlé i et brev til sine investorer, hvor den opfordrer selskabet til at sælge sin 23 pct. ejerandel i den franske kosmetikgigant L'Oreal og fastsætte et mål om en driftsmargin på 18 til 20 pct. i 2020.

Endvidere anbefaler hedgefonden, at Nestlé mere end fordobler sin gæld og bruger midlerne, inklusive pengene fra salget af L'Oreal-aktierne, til at købe egne aktier tilbage.

Det skriver Reuters.

Third Points investering i 40 mio. Nestlé-aktier giver hedgefonden en ejerandel på 1,25 pct. af den samlede aktiekapital i den Vevey-hovedkvarter-baserede virksomhed, der i 2016 omsatte for godt 610 mia. kr.

For Third Point er der tale om den største investering i fondens 20-årige historie.

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier