EU giver 15 mio til proteininnovation

Et EU-projekt, hvor man blandt andet skal arbejde med udvikling af vegetabilske proteiner og undersøge, hvordan det offentlige kan understøtte fødevareerhvervet, har fået 15 mio. kr. i støtte.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

University College Sjælland skal i de kommende tre år arbejde sammen med fødevarevirksomheder og en række uddannelsesinstitutioner i Danmark, Tyskland og Sverige som en del af et EU-projekt, der har fået bevilget 15 mio. kr.

Det fremgår af en meddelelse fra University College Sjælland.

I projektet skal der arbejdes med udvikling af vegetabilske proteiner og i, hvordan det offentlige marked kan understøtte væksten i fødevareerhvervet. Og derudover skal projektet ende ud i en "food innovation toolbox", som skal hjælpe offentlige og private fødevare virksomheder til udvikling, skriver University College Sjælland.

Delen omkring proteinerne handler om, at der bliver udviklet bæredygtige alternativer, som om 10 og 20 år gør det muligt for fødevareproducenter at producere tilstrækkeligt protein til en stigende verdensbefolkning.

"Fødevarer med bæredygtige proteiner vil blive efterspurgte fødevarer, så det bliver meget spændende at være med til at udvikle denne del af projektet," udtaler Birgitte Echwald, der er chefkonsulent i Ernæring og Sundhedsuddannelse på University College Sjælland.

Udover University College Sjælland er også Aalborg Universitet København, Aarhus Universitet Flakkebjerg, Erhvervsakademi Sjælland, Lunds Universitet, Sveriges Landbrugs Universitet og Rostock Universitet med i projektet som kører frem til 2020.

Fabrikslukning og dyr valle udhuler resultatet for stor ingrediens- og råvarekoncern

Det skal ske på Arlas nye innovationscenter

Fødevareproduktion: Kryb og kravl er bedre for miljøet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også