FødevareWatch

Novozymes-direktør fastholder vækstforventning for 2017 trods overraskelse

Efter en "ørkenvandring i Latinamerika", er der nu bedring i markedet, siger Peder Holk Nielsen, adm. direktør i Novozymes.

Foto: Cathrine Ertmann/Polfoto/Arkiv

Væksten i Novozymes overraskede analytikerne i årets første kvartal. Ifølge Ritzau Estimates ventede analytikerne en organisk vækst på 0,9 pct. i de første tre måneder af 2017 - en vækst der i rå tal landede på 3 pct.

"Vi er i det store hele tilfreds. Men der er stadig ni måneder tilbage af 2017," siger Peder Holk Nielsen, der er adm. direktør i Novozymes, til Ritzau Finans.

Novozymes fastholder forventningerne til hele året om en organisk vækst på 2-5 pct. og en salgsvækst i kr. på 3-6 pct., som blev meldt ud i forbindelse med regnskabet for fjerde kvartal, der blev offentliggjort i januar. Historisk venter selskabet en salgs vækst på 6-7 pct., men i forbindelse med regnskabet i januar blev 2020 som mål pillet ud af ligningen.

"Vi holder fokus på langt sigt. Og når vi lige nu ser på 2017, er regnskabet af en lidt bedre kvalitet end ventet. Men vi ændrer ikke på vores forventninger. Og hvad vi venter i 2018, kigger vi først på til efteråret," siger Peder Holk Nielsen.

Det er blandt andet Kina, der er med til at trække i væksten. Men også Latinamerika er i bedring.

"Efter en ørkenvandring i Latinamerika, ser vi nu bedring her," siger direktøren.

Den organiske vækst i Latinamerika steg i kvartalet med 13 pct., mens salgsvæksten i kr. steg med 21 pct. Salget til landbrug og foder samt bioenergi steg, salget til føde- og drikkevarer faldt, mens de øvrige divisioner stod i stampe.

I Asien steg den organiske vækst i kvartalet med 5 pct. og salgsvæksten med 6 pct. Og her er det Kina, der er med til at trække op.

"Generelt gør den kinesiske forretning det bedre. Men vi ser især vækst i stivelsesforretningen, hvor enzymer omdanner - især majs - til sirup," forklarer Peder Holk Nielsen.

Regnskabet for første kvartal betegner direktøren som en "god start" på året:

"Men det er kun en start," siger han.

Novozymes' overskud stiger til 772 mio. kr. i første kvartal

Optakt til regnskab: Lav vækst er nyt mantra hos Novozymes

Novozymes og tysk partner skal udvikle probiotika til kyllinger

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier