FødevareWatch

Dødstrusler fulgte i halen på dansk avocado-boykot

Afsløringerne omkring, at den chilenske avocadoproduktion brugte vand, som ellers var tiltænkt borgeres brug har betydet, at da danske butikker har droppet avocadoer fra Chile. Nu har afsløringerne også medført dødstrusler.

To af landets store dagligvarekæder var hurtige til at få ændret deres indkøbspolitik for avocadoer fra Chile, da det for et par uger siden kom frem, at produktionen indirekte har ført til vandmangel og skovfældning i den chilenske provins Petorca. Det viste en undersøgelse fra mediet Danwatch.

Men siden kom for dagens lys og boykottet blev en realitet, har den afstedkommet særdeles kraftige reaktioner i Chile, hvor avocado-aktivisten Rodrigo Mundaca fra organisationen MODATIMA, som var med til at afsløre vandforholdene, ifølge EB.dk er blevet truet på livet.

Blandt andet er han på et opkald blevet bedt om at holde mund, og de anonyme stemmer har angiveligt også spurgt Rodrigo om, hvilken størrelse han har, for de skal finde en traje de madera (træhabit) til ham - frit oversat til, at de vil finde ham en ligkiste.

Fra avocado-industrien, som ellers er indædte modstandere af Rodrigo Mundacas arbejde, tager man afstand fra truslerne.

"Først og fremmest fordømmer vi fuldstændig truslerne fremsat mod Mr. Rodrigo Mundacas. Vi finder dem komplet uacceptable. Trusler af enhver art er ulovlige, og vi har en stærk tro på, at hvis der er en diskussion, skal den løses juridisk," siger Juan Pablo Cerda L, advokat for en af de chilenske plantager i Chile, ifølge avisen.

Danske supermarkeder dropper vandslugende avocadoer

Mangel på avocadoer får kiwier til at blive kriminelle

Bananerne er stadig danskernes favoritfrugt

Forsiden lige nu

Passioneret snackiværksætter giver slip på fødevarebranchen

"Jeg har bare set for mange både i restaurationsbranchen og fødevarebranchen, der brænder deres lys i begge ender – det er livet for kort til." Sådan lyder det fra iværksætter og stifter af Raw Snacks, Casper Vester, der har har sagt farvel til virksomheden og karrieren hidtil i fødevarebranchen. Nu vil han puste ud og lade fremtiden komme til ham.

Frokost.dk's udlandseventyr giver minus

Først skød konceptet skævt, men siden har direktøren for kantineleverandøren Frokost.dk fundet opskriften til indtoget på deres første marked i udlandet. Og nu mangler han så bare at overbevise de hollandske kunder om mulighederne.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier