FødevareWatch

Vestager godkender fusion af amerikanske kemigiganter

EU-Kommissionen godkender fusionen mellem de to amerikanske kemikaliekæmper Dow Chemical og Dupont.

Foto: Geert Vanden Wijngaert

Den værdifulde sammensmeltning vil skabe en sand gigant med en markedsværdi på 140 milliarder dollar, skriver Financial Times.

Rundt regnet svarer det til godt 958 milliarder kroner.

Velsignelsen fra EU-Kommissionen er betinget navnlig af frasalget af store dele af Duponts globale pesticidvirksomhed. Det skal sikre, at konkurrencen på området forbliver høj.

"Pesticider er produkter med betydning for landmænd, forbrugere og miljøet. Vi har brug for effektiv konkurrence på dette område," siger konkurrencekommissær Margrethe Vestager på et pressemøde i Bruxelles.

I forbindelse med godkendelsen har EU-Kommissionen været i tæt kontakt med en række andre konkurrencemyndigheder. De skal ligeledes vurdere fusionen.

Særligt har kommissionen haft regelmæssige udvekslinger med det amerikanske justitsministerium samt konkurrencemyndighederne i Australien, Brasilien, Canada, Chile, Kina og Sydafrika.

Gigantisk kemifusion kan blive forsinket til næste år

Medie: muligt salg af Danisco

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier