Efter en laboratorie- og smagsanalyse i Spanien har Fødevarestyrelsens Rejsehold fundet frem til, at der af de 35 testede typer ekstra jomfruolivenolie blot er seks slags, som faktisk er ægte ekstra jomfruolivenolie.
Det skriver Ekstra Bladet.
Ekstra jomfruolivenolie sælges i detailhandlen som et produkt med den ypperligste kvalitet inden for kategorine. Derfor er sagen også meget opsigtsvækkende, siger Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold.
"Det ser bestemt ikke godt ud. Faktisk står det meget skidt til. Vi har udtaget 35 typer ekstra jomfru olivenolie til laboratorie-analyse og smagsanalyse på et spansk laboratorium. Kun de seks var faktisk ekstra jomfru olivenolie," forklarer han.
Han siger, at 12 af olierne er af så dårlig kvalitet, at de ikke må sælges til forbrugere, fordi de "ikke egner sig som menneskeføde."
Både Coop, Dansk Supermarked og Dagrofa har forholdt sig til de opsigtsvækkende testresultater. Du kan læse deres svar her.
Fødevarestyrelsen trodser forskere om D-vitamin
Prisvindende Orkla-produkt sanktioneret
Piratkopier af danske fødevarer giver hovedpine