FødevareWatch

Danæg lander rekordresultat trods fugleinfluenza og udfasning af buræg

Danæg leverer det bedste resultat i koncernens historie og udbetaler 16,1 mio. kr. til andelshaverne.

Foto: Rasmus Baaner

Trods et turbulent år på markederne med de danske detailkæders udfasningsplaner for buræg og fugleinfluenza i både Danmark og Sverige, endte 2016 som et rekordår for Danæg.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Danæg-koncernens regnskab for 2016 blev koncernens hidtil bedste med et resultat før skat (EBT) på 43,3 mio. kr. Det er 28 pct. højere end 2015, der også blev betegnet som et rigtigt godt år. På bundlinjen gik resultatet fra 26,3 mio. kr. i 2015 til 33,4 mio. kr. i 2016.

"Alle koncernens selskaber - i Danmark, Sverige og Finland - har oplevet en god og positiv udvikling. Vi har bevist, at vi er omstillingsparate og fleksible, når forandringens vinde blæser," siger koncernchef i Danæg, Jann Dollerup Vig Jensen i pressemeddelelsen.

"Særligt på eksport-markederne har vi opnået stor vækst, så vi i dag afsætter vores æg og ægprodukter til over 50 lande i hele verden," fortsætter Jann Dollerup Vig Jensen.

Som positiv effekt af årets resultat har generalforsamlingen i Danæg Holding valgt at udlodde udbytte til sine ejere, Danæg Amba og DLG. Danæg Amba har derfor valgt at udlodde i alt 16,1 mio. kr. til sine danske og svenske andelshavere.

Danæg-koncernen er nu i gang med andet år af "Strategi 2016-2018" og med årets resultat og succesfuld gennemførsel af en række større strategiske projekter, er koncernen nu kommet så langt i forhold til målsætningerne, at Danæg i løbet af 2017 vil igangsætte en opdatering af den nuværende strategi.

Grovvarekoncernen DLG har en ejerandel på 45 pct. i selskabet. Resten er ejet af andelshaverne.

Ny direktør

I januar kom det frem, at Hans Christian Lei har fra nytår været at finde som ny koncernøkonomidirektør i sønderjyske Danæg, og han derudover også var blevet udpeget til posten som bestyrelsesformand i Danæg A/S.

Hans Christian Lei afløste på økonomidirektør-posten Mads Riber, der i november fratrådte stillingen til fordel for et job i shippingvirksomheden Bluewater Shipping. Han nåede, at være i Danæg i godt to år.

Hans Christian Lei er ikke fremmed udi arbejdet med ægge-økonomi, da han tilbage i perioden februar 2013 til oktober 2014 var indsat i samme stilling, samt fungerede i en periode som konstitueret adm. direktør frem til udnævnelsen af Jann Dollerup Vig Jensen. Perioden som konstitueret direktør kom i halen på en uro mellem Danægs 31 svenske og 49 danske andelshavere, der førte til, at tidligere topchef Jan Gerber valgte at forlade selskabet.

Siden efteråret 2014 har Hans Christian Lei siddet som økonomidirektør i System Frugt A/S - virksomheden, hvor tidligere Danæg-direktør Jan Gerber faktisk også fik arbejde som direktør i tiden efter endt arbejde i Christiansfeld.

I de syv år forud for Hans Christian Leis første tid i Danæg var han økonomidirektør i brødproducenten Kohberg.

På posten som bestyrelsesformand i Danæg A/S afløserHans Christian Lei ligeledes Mads Riber.

Rekordoverskud trods omsætningsfald hos DLG

Ny økonomidirektør og bestyrelsesformand på plads i Danæg

Ægproducenter under pres efter ny detailudmelding

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier