FødevareWatch

Dansk pizza er blandt de 10 bedste i verden

Et københavnsk spisested er kommet i fornemt selskab med bl.a. en række italienske pizzeriaer.

Foto: Ivan Riordan Boll/Polfoto/Arkiv

Italien er solidt repræsenteret på en liste over de 10 bedste pizzeriaer i verden. Det støvleformede land indtager nemlig seks ud af de syv første placeringer, mens et dansk pizzeria på formen vis indtager ottendepladsen.

Det er i den engelske avis The Guardian, at pizzaeksperten Daniel Young har udråbt verdens ifølge ham 10 bedste pizzeriaer.

Det danske pizzeria Bæst var sidste år det 14. bedste pizzeria i verden ifølge listen, men er altså nu rykket op på en ottendeplads.

"På den stilfulde italienske restaurant, der er åbnet af Michelin-stjernekokken Christian Puglisi, er pizzabunden fin og sprød udenpå, mens den er guddommelig blød inden i - en perfekt bund for den hjemmelavede, økologiske charcuterie og ost," står der i The Guardian om Bæst.

Hos Bæst, der holder til i København, er indehaveren, Christian Puglisi, stolt af placeringen og glad for anerkendelsen.

Han fortæller til TV 2, at det er et ambitiøst program, der er årsagen til, at pizzeriaet kunne hive den fine hæder hjem.

"Vi prøver ikke på at lave autentisk pizza. Vi vil lave vores eget. Vi bruger ikke gær i dejen, men kun surdej. Alle vores råvarer er økologiske - og vi er vist det eneste sted på listen, som udelukkende er økologisk - derudover har vi investeret i otte køer, som laver mælken, som vi derefter producerer vores egen mozzarella fra," siger han.

Mens den internationale anerkendelse luner i pizzeriaet i København, er det velfortjent, at førstepladsen er gået til det italienske pizzeria Pepe in Grani, slår indehaver Christian Puglisi fast.

"Det er et lille pizzeria i en lille bitte by i bjergene, men det ene sted har fået hele byen til at blomstre op. Folk står i kø i to timer for at få en pizza," siger han til TV 2.

Her er The Guardians liste over de 10 bedste pizzeriaer i verden:

1.  Pepe in Grani, Italien

2. Pizzarium, Italien

3. 50 Kalò di Ciro Salvo, Italien

4. I Tigli, Italien

5. Pizzeria Bianco, USA

6. Pizzaria la Notizia, Italien

7. L'Antica Pizzeria da Michele, Italien

8. Bæst, Danmark

9. Roberta's, USA

10. Bráz, Brasilien

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier