FødevareWatch

Danish Crown køber tysk slagteri

Med opkøbet af det tyske kreaturslagteri Teterower Fleisch bliver Danish Crown det femtestørste kreaturslagteri i Tyskland, oplyser selskabet.

Onsdag morgen meddelte det danske andelsslagteri Danish Crown, at selskabet havde købt aktiviteterne i det tyske kreaturslagteri Teterower Fleisch.

Dermed bliver Danish Crown det femtestørste kreaturslagteri i Tyskland og én af Nordeuropas største spillere på markedet for økologisk oksekød, lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Opkøbets beløb oplyses ikke.

"Den tyske virksomhed passer fornemt ind i Danish Crowns nye 4WD-strategi, hvor vi specielt for oksekødsdivisionen ønsker, at den skal vokse og udgøre en større andel af Danish Crowns samlede aktiviteter - samtidig med, at der skal satses på mere økologi og forædling," udtaler direktøren i Danish Crown, Jais Valeur, i meddelelsen.

Planen er at drive Danish Crown Beefs eksisterende slagteaktiviteter i Husum og nyerhvervelsen i Teterow som en integreret enhed med fokus på specialisering og udnyttelse af salgssynergier mellem de to selskaber efter, overtagelsen er gennemført.

Overraskende opkøb med forklaring

Danish Crown henviser selv til, at opkøbet kan virke mærkværdigt. Det skyldes, at slagteriets nye femårsstrategi kaldet 4WD-strategien, som blev præsenteret i starten af november 2016, udpegede Danmark, Sverige, England og Polen til at være virksomhedens naturlige hjemmemarkeder – mens Tyskland ikke længere havde samme status.

Set i det lys kan et opkøb af et slagteri i Tyskland virke overraskende, men det er der en forklaring på, skriver slagteriet.

"Mere end halvdelen af Teterower Fleischs salg foregår faktisk udenfor Tyskland, eksempelvis på markeder, hvor Danish Crown Beef har udsigt til vækst – herunder Sverige og Sydeuropa. Så den geografiske placering er blot et udgangspunkt for gode råvarer til alle Danish Crown Beefs markeder."

"I Tyskland har vi succes med oksekød, men som en nichevirksomhed, der leverer højværdikød til industrikunder og til foodservice-markedet. Den position kan vi yderligere styrke og udbygge med dette opkøb. Vi har derimod – fuldstændig i tråd med 4WD-strategien – fravalgt at gå direkte ind i det konkurrenceprægede, tyske detailsegment. Der mener vi ikke, at vi kan tjene penge," lyder den lange forklaring fra Finn Klostermann, som er direktør for koncernens oksekødsdivision kaldet DC Beef.

Danish Crowns oksekødsdivision har allerede i dag betydelige slagteaktiviteter i den nordtyske by Husum, hvor der slagtes tæt ved 90.000 dyr årligt.

Konkurrencemyndighederne skal i gang

Før aftalen om overtagelsen af Teterower Fleisch kan blive gennemført, skal den tyske konkurrencemyndighed Bundeskartellamt godkende aftalen.

Derfor er købet nu blevet anmeldt af parterne til konkurrencemyndigheden og er ikke endelig, før der er sket godkendelse derfra.

Den hidtidige, lokale ledelse i det nordtyske slagteri fortsætter uændret. Det sker "for at fastholde den stærke, lokale forankring af virksomheden – suppleret med ledelseskræfter fra Danish Crown Beef."

Medie: Danish Crown kan købe op for fem mia

Danish Crown præsenterer konkrete tiltag i 2021-strategi

Danish Crown-datter har løftet omsætning med 3 mia

Danish Crowns tarmforretning udfordret på flere fronter

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier