Hvert år går 88 millioner tons mad til spilde i EU-landene, og det skal der nu gøres noget ved.
Ifølge Altinget.dk har EU-Kommissionen med kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed, Vytenis Andriukaitis, i front lanceret initiativet, kaldet EU-Platformen om Madspild, hvor man samler en lang række interessenter fra EU, FN, medlemsstaterne, industrien og civiilsamfundet.
Modtag FødevareWatchs abonnement gratis – hver dag!
De mange forskellige involverede skal blandt meget andet være med til at udvikle en fælles metode til at måle madspild, de skal på sigt forsøge at sikre, at tiloversbleven mad kommer andre til tilgode, og så skal de forsøge at forbedre datomærkningen. Alt sammen skal det bidrage til at nedbringe madspildet i de kommende år, skriver Altinget.dk.
"At gentænke vores madsystemer ligner måske en skræmmende opgave, der kræver faktiske superkræfter. Det kræver i hvert fald dedikation, kreativitet og samarbejde," udtalte Vytenis Andriukaitis i forbindelse med lanceringen.
Det så du ikke på tv: Nej'et til løverne fører nu til et tocifret millionbeløb fra it-stjerner
Gastronomi og madkvalitet skal trække dansk vækst
Nyt regeringsgrundlag sætter sektoren under vækstlup