FødevareWatch

Dansk kartoffelproduktion blomstrer

Mens de danske forbrugere hælder færre og færre skrællede kartofler i gryderne, er der fart under den danske dyrkning af kartofler, der i 2016 nåede et tiårigt højdepunkt.

Der ryger ikke længere så meget sovs og så mange kartofler på tallerknerne i de danske hjem, og det samlede danske indtag af spisekartofler er år for år gået tilbage.

Ifølge den nyligt offentliggjorte årsrapport "Landbrugets Økonomi 2016" fra Institut for Fødevare – og Ressourceøkonomi (IFRO) på Københavns Universitet gik arealet med spisekartofler fra 2014  til 2015 tilbage med hele 14 pct. Og tendensen fortsatte ind i 2015, hvor arealet gik yderligere 8 pct. tilbage, så der samlet set i 2016 dyrkes 13.500 hektar med spisekartofler i Danmark.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier