FødevareWatch

Mette Munk-ejer mister vigtige amerikanske kontrakter

Den schweizisk-irske Aryzta-koncern, der i Danmark ejer bagerivirksomheden Mette Munk, har store problemer på den anden side Atlanten. Tabet af store kontrakter sætter spor i kvartalsregnskabet.

Susanne Börgesen, driftsdirektør i Mette Munk Foto: Pressefoto

Aryzta-koncernen, der er på børsen i Zürich og Dublin, har aflagt et nedslående regnskab for deres første kvartal, som blev afsluttet med udgangen af oktober.

Med en omsætning på 962,3 mio. euro var der samlet tale om en tilbagegang på toplinjen på 3,3 pct. i koncernen, der tilbage i 2014 købte Odense-virksomheden Mette Munk.

Modtag FødevareWatchs abonnement gratis – hver dag!

Tilbagegangen skete i et kvartal, hvor det europæiske arbejde ellers udviste positive tendenser og her voksede forretningen med 1,8 pct. Men det ændrer desværre ikke ved det faktum, at den store amerikanske del af Aryzta gik tilbage med 5,7 pct. opgjort på volumen, skriver Independient.ie.

"Den svagere underliggende udvikling i omsætningen afspejler effekten af de forventede kontraktfornyelser og det forventede volumenfald i Nordamerika, timingen af en række nye virksomhedsfortegnelser, samt en afdæmpet europæisk performance, der blev forstyrret af en konsolidering af produktionsaktiviteterne i Tyskland," hed det fra adm. direktør Owen Killian i en regnskabsmeddelelse fra Aryzta.

Uden de bortfaldne amerikanske kontrakter gik volumen tilbage med 1,9 pct. i kvartalet, fremgår det videre af meddelelsen.

Resultaterne for første kvartal var ventet, og de ændrer ikke ved Aryztas samlede forventninger til det samlede regnskabsår.

I Danmark købte Aryzta for godt to år siden den Odense-baserede bagerivirksomhed Mette Munk. Mette Munk sælger hovedsageligt bake-off-wienerbrød til for eksempel detailkæder herhjemme og i udlandet, men firmaet har også en smule tærter i sortimentet.

Inden for wienerbrød er virksomheden ifølge eget udsagn nummer to i verden, kun overgået af det svensk-ejede Lantmännen Unibake, der også er særdeles fremtrædende på det danske marked.

Brød-direktør: Autentisk dansk wienerbrød kan rejse verden rundt

Mette Munk-ejer får ny bestyrelsesformand

Ny Mette Munk-direktør fremviser stabilt første regnskab

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier