FødevareWatch

DLG sælger Lammefjords Grønt til Flensted Food Group

DLG lukker med salget af Lammefjords Grønt de sidste aktiviteter i DLG Food.

Foto: PR-billede/DLG Food

DLG-koncernen sælger Lammefjords Grønt til Flensted Food Group, der er blandt landets førende inden for produktion og forarbejdning af gulerødder, kartofler og snitgrønt. Prisen er endnu ukendt.

Salget sker som led i DLG's fokuseringsstrategi, oplyser DLG i en pressemeddelelse.

"Vi har været på udkig efter en køber til Lammefjords Grønt, da produktion og forarbejdning af gulerødder, kartofler og snitgrønt ligger i periferien af vores kerneforretning. Vi er derfor glade for at have fundet den rigtige køber, da det er vigtigt for os, at Lammefjords Grønt og de produkter som kunderne kender bliver videreført," siger Vagn Hundebøll, vicekoncerndirektør i DLG, i meddelelsen.

Medarbejderne i Lammefjords Grønt overdrages til Flensted Food Group, og vil dermed fortsætte deres daglige arbejde.

"Med salget lukker og afslutter vi samtidig salgsselskabet Florette Lammefjorden, der er et joint venture med det franske selskab Agrial. Selvom salgsselskabet lukkes, fortsætter DLG's gode og frugtbare partnerskab med Agrial, som vi i øjeblikket er ved at opføre en kvægmineralfabrik i Frankrig med. Agrial har udvist stor forståelse og fleksibilitet i forbindelse med salget af Lammefjords Grønt," siger Vagn Hundebøll.

Lammefjords Grønt ligger i Fårevejle på Lammefjorden, Sjælland, og fremstiller ca. 250 snitgrøntsprodukter klar til slutbrugerne.

Med salget af Lammefjordens Grønt har DLG stort set afsluttet hovedrengøringen og fremstår nu som et mere fokuseret selskab. Der er dog stadig et datterselskab tilbage i forretningen, og det er i særklasse det største og mest tabsgivende.

"Kongskilde er stadig ikke solgt, det er korrekt," konstaterer Vagn Hundebøll over for Finans.

I 2014-regnskabet måtte DLG tage en nedskrivning på 555 mio. kr. på landbrugsmaskinfabrikanten Kongskilde, som siden har været til salg uden, at en køber har bidt på. De seneste års krise i landbruget har gjort det endnu vanskeligere at sælge Kongskilde, der også havde underskud i 2015.

Lammefjords Grønt kan blive næste DLG-salg

DLG siger farvel til fødevarerne

DLG-direktør: Der kan komme flere frasalg

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier