Novozymes og DTU har lang tradition for samarbejde. Sådan vil det i endnu højere være i fremtiden, efter at samarbejdet omkring industriel fermenteringsteknologi er blevet styrket frem til 2020.
Det skriver kemifokus.dk.
Satsning skal sikre flere talentfulde kandidater, forskning på højere niveau og dermed styrke Danmarks stærke position inden for området.
"I Novozymes vil vi gøre meget for, at vi Danmark fortsat er blandt verdens bedste inden for fermenteringsteknologi. Hvis vi ikke fortsat sikrer uddannelse på højeste niveau på dette felt, kan vi på sigt tabe den ledende position, vi har i dag," fortæller Mikael Bundgaard-Nielsen, Vice President Novozymes til Kemifokus.dk.
Perspektiverne for fermenteringsteknologi er interessant for flere danske virksomheder inden for bl.a. bioteknologi, fødevarer og landbrug, hvor fermenteringsteknologi (gæring) er den helt basale disciplin i fremstillingsprocessen til eksempelvis enzymer, øl og mejeriprodukter.
Midler til britiske landmænd og forskere fortsætter efter brexit
Novozymes-partner kan blive solgt for over 400 mia kr