Storkøkken laver gourmet-is på tidligere forbudt mælk

Ældre borgere på Lolland får snart serveret en rå, kold fornøjelse fra danske jerseykøer, som følge af at fødevarehygiejnebekendtgørelsen blev lempet i 2014. 
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Der skal nye tiltag på menuen hos de danske ældre, for at undgå de taber appetitten i alderdommen.

Blandt andet derfor har Fælleskøkkenet i Sakskøbing på Lolland fået tilladelse til at producere is lavet på rå jerseymælk, hvor der normalt bruges almindelig mælk eller fløde. 2.500 ældre i kommunerne Lolland og Guldborgsund bliver omfattet af det nye rå is-tilbud. Det skriver Seges i en pressemeddelelse.

Det bliver en lokal mælkeproducent, der skal levere den rå mælk til Fælleskøkkenet. Rå mælk er upasteuriseret og på flere måder ubehandlet mælk, som blev forbudt for knap 70 år siden på grund af mistanke om sundhedsfare.

En lempelse i 2014 af tolkningen af fødevarehygiejnebekendtgørelsen betød imidlertid, at den rå mælk i dag må anvendes, hvis den lever op til en række hygiejnemæssige krav. Siden er den blevet brugt på enkelte restauranter.

Tanken er, at Fælleskøkkenet gennem videndeling vil udbrede is på lokal rå mælk til andre regioner, som kunne have interesse. Der er allerede dialog med Hillerød Kommune, skriver Seges i meddelelsen.

Arla-tal: Det kræver danskerne af mælkebønderne

De bedste landmænd skovler penge ind

Seges bliver totalt indlemmet i L&F 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også