Danskerne dropper rejesalaten

Frokostsalterne med majonæse er på vej ud, mens kød-erstatningsprodukter oplever stigende popularitet, skriver B.T.
Pakken med hønsesalat fra supermarkedets køledisk er ikke så populær længere. | Foto: Polfoto/Ole Steen/Arkiv
Pakken med hønsesalat fra supermarkedets køledisk er ikke så populær længere. | Foto: Polfoto/Ole Steen/Arkiv

Skinkesalat, rejesalat, hønsesalat og tunsalat. Danskerne dropper i stigende grad de i 1990’erne så populære pålægssalter med majonæse. I stedet vælger flere at lægge kød-erstatningsprodukter i indkøbskurven, skriver B.T.

”Vi er på vej væk fra de produkter, der er majonæse i, altså de her frokostsalater. Det var stort i 80’erne og op gennem 90’erne, men nu er vi på vej væk fra dem,” siger Lars Aarup, der er analysechef i Coop til B.T.

I stedet køber danskerne i stigende grad kød-erstatningsprodukter, der typisk lavet af soja, tang eller hvede og ofte udformet, så de ligner hakkebøffer, pølser eller kødpålæg. Sidste år steg salget af denne type produkter med 30 pct., og Lars Aarup vurderer, at salget vil stige med 60 pct. i år.

Markedet for erstatningsprodukter er ifølge B.T. blevet større, så der i dag er 10 gange så mange produkter som for seks år siden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu